העלו לתורה ישראל במקום כהן כשיש כהן בבית הכנסת

שלום רב.
בית כנסת שמידי פעם בשני וחמישי נוהגים להעלות ישראל במקום כהן למרות שיש כהן במקום .
האם מותר לי לעלות לתורה אם קראו לי במקום כהן ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

אם עושים זאת בשוגג, יש מקום לצדד שאפשר לעלות, אולם אם הם יודעים את הדין ומזלזלים בשאט נפש ואינם מקיימים מצות עשה מן התורה של וקדשתו, הישראל העולה לתורה במקום הכהן אינו מצטרף למנין העולים ויש לשוב ולקרוא מתחילה כשהכהן עולה ראשון.

עצתי לך, לגשת לגבאי, לומר לו ששאלת רב וכך היא ההלכה ולכן אתה מבקש שלא יעלו אותך לתורה באופן כזה.

מקורות:

ראה בהרחבה בשו"ת ערוגות הבשם (גרינוולד, או"ח סי' כא) שהביא שלענין שוגג היא מחלוקת בין הפרי חדש שסבר שאינו עולה למנין הקרואים לבין הנודע ביהודה שהכשיר זאת בדיעבד, אבל במזיד, הכל מודים שאינו עולה למנין הקרואים וצריך להעלות את הכהן ולקרוא שנית, כך שודאי שבמקרה כזה אין לעלות.