האם אפשר להצמיד בצק לבצק כדי להפריש חלה?

שלום!
אמא שלי רוצה להפריש חלה הבעיה היא שבמיקסר איפה שהיא מעבדת את הבצק לא נכנס כמות גדולה שממה מפרישים, השאלה אם היא יכולה לעשות קילו במיקסר ולעבד אותו, ולשים אותו בצד, ואחר כך לעשות עוד קילו במיקסר ולעבד, ואז לחבר את שתיהן ולעשות מהם הפרשת חלה עם ברכה?
אני ספרדי למקרה שיש חילוק בזה.
תודה

תשובה:

שלום רב,

בהחלט כן. היא יכולה לעשות קילו ועוד קילו, לחבר אותם ביחד, לא רק להצמיד אלא לחבר ברמה כזו שאם תמשוך צד אחד, הכל יימשך אחריך, ואז היא יכולה להפריש חלה. או אפילו אם הם בצקים נפרדים, להכניס אותם לתוך כלי אחד או שקית גדולה, וכך הם נחשבים לבצק אחד לצורך הפרשת חלה.

בהצלחה