ברכה על תוספת אורה בנרות שבת

לכבוד הרבנים שליט'א. בנוגע להדלקת נרות עשהאישה שוהה אצל אימא או חמותה. אישתי רוצה להדליק נרות בברכה (אנחנו ספרדים). אך ידוע שאם הדליקו כבר נרות אין לנו להדליק בברכה. אין אפשרות להדליק בחדרים. האם אפשרי שאישתי תדליק בברכה ואח'כ אמא שלה האשכנזייה תדליק ג'כ בברכה. או שיש עניין שבעלת הבית תדליק קודם? ומה שכתב הגר״נ קרליץ שגם אשכנזיות עדיף שיברכו פעם אחת ותפטור את השניה לצאת לכו״ע פה שיש סיבה למה לברך פעמיים אולי יודה שאפשר לנהוג כמו הרמ״א?

תשובה:

שלום רב

אם יש אפשרות שהאמא תסכים להדליק אחרי הבת ולא תהיה לה כל הקפדה בענין אינני רואה שום בעיה, אבל אם יש לה הקפדה בכםך ודאי היא צודקת, שכן ברור שעיקר המצוה היא בנרות הראשונים, וגם לדעת הרמ"א שאפשר לברך על תוספת אורה עיקר המצוה כבר התקיימה. הכי טוב היה אם הייתם מוצאים אפשרות כן להדליק בחדר שינה, גם אם ההורים חוששים להשאיר שם נר, אוליתקנו בית מנורה קטן כמו שיש בבתי הכנסת שבתוכו תכניסו את הנרות, ולזאת ההורים יסכימו, אם אין אפשרות, שתשמע את הברכה מהאמא ותדליק. אפשרות אחרת, אם אתם גרים קרוב, להדליק בביתכם ולבוא אחר כך להורים ברגל, אחרי שנהנתם מעט מהנרות, או לשים נרות גדולים שידלקו גם כשתחזרו הבית מהסעודה. אבל אם אתם גרים רחוק אין צורך, שתשמע את הברכה מהאמא.