שיניים תותבות במקום שאין עירוב / עקירת עץ פרי שעושה פירות גרועים

שלום כבוד הרב
אתמול בשעור מסכת שבת דף סה. למדנו שאישה לא יוצאת עם שן תותבת מזהב.
מה יהיה הדין לגבי גבר עם שן תותבת מזהב?
2. יש לי בגינה עץ תאנים שתול מזה 10 שנים והעץ לא גודל טוב אינו מוציא פרות טובים רוב הזמן העץ עם עלים יבשים
שאלתי האם ניתן לעקור עץ זה בדרך כלשהי לנטוע עץ מאכל אחר במקומו.
בברכה

תשובה:

שלום רב

  1. אין הבדל בענין זה בין אשי לאשה, אבל דברי הגמרא אמורים בשן שניתן להוציאה מהפה, ויש חשש שתעשה זאת מחמת הבושה, אבל שן שקבועה בפה כמו שמצוי היום אין איסור בכלל, ראה שו"ע סי' שג סעי' יב.

2. אם העץ לא נותן כלל פירות הראויים למאכל אדם מותר לעוקרו, אבל אם יש פירות כדאי להמנע גם אם מועטים ולא מוצלחים כל כך, בשעת הדחק ניתן לעקור על ידי גוי בתנאי שאתה נוטע אותו במקום אחר, ראה מה שכתבנו בזה כאן. אם העץ גורם להפסד, מלכלך מאוד או מביא חרקים זה כבר דיון מחודש, ראה בענין זה הרבה תשובות כאן.