הרחבת דירה שפוגעת בדירת השכן או בערכה

האם מותר לשכנים לבנות תוספת בניה אף ביודעם שזה מזיק לשכנים, מחשיך ומוריד מערך הדירה? האם מותר לשכן הניזוק לתבוע בבית דין או שמוטב לשתוק ולוותר?

תשובה:

שלום רב,

ברור שאסור לבנות ללא הסכמת השכנים ושהשכנים יכולים לעכב אם יש פגיעה.

מותר לשכן לתבוע. אבל, בהרבה מקרים יחסי השכנות התקינים עדיפים על פני שמירה על ערך הדירה.

מקורות:

אף במקרה שאין מניעה מצד דיני נזקי שכנים. מכל מקום, אם יש נזק או ירידת ערך לדירה, ניתן למנוע על פי התקנון המצוי.