עשיית בשמים להבדלה מאתרוג של שביעית

האם מותר לעשות בשמים להבדלה מאתרוג של שביעית ע"י תבלין הציפורן? ומה הדין בספק?(כגון שהתערבבו האתרוגים עם אתרוגים מחו"ל) ומה הדין אם כבר עשו מאחד האתרוגים של שביעית בשמים להבדלה? האם מותר להריח בהבדלה?

תשובה:

שלום רב

אסור לעשות מאתרוג של שביעית בשמים להבדלה, כיון שעל ידי כך גורמים להפסד הפרי ולקילקולו המהיר יותר.

כאשר התערבו אתרוגי שביעית עם אתרוגים מחו"ל, אם הרוב הוא אתרוגי חו"ל ניתן להוציא אתרוג אחד ולהשתמש בו לצורך בשמים באופן הנ"ל, וזאת על פי הכלל ש"כל דפריש מרובא פריש" [לולי סברא זו אין להקל אפילו מספק, ואף ששביעית בזמן הזה דרבנן, ידועה שיטת החזון איש שכיון שהוא ספק שעיקרו בדאורייתא אין להקל, ולכן אם יש שני אתרוגים אחד שביעית ואחד חו"ל, אין להקל].

אם כבר עשו מותר להריח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. עשו את זה כנראה מחוסר ענין לציבור ולא מחמת חשיבותם. כלומר לא היה לאנשים צורך בכמות גדולה יותר, אבל הפירות האלו באמת חסרי חשיבות לאחר החג, הם כמעט ולא ראויים לאכילה…