זמן תוספת שבת לכתחילה

שבת שלום כבוד הרב

1. אבי ביקש ממני להעביר לו את המחשב ממקום אחד למקום שני כי הוא אומר שהוא רוצה שזה יהיה שם בשבת (והוא משתמש בו)
האם אני רשאי לעזור לו או שהשימוש שלו בשבת במחשב יחשב לי כחילול שבת ח"ו?
2. איך מקדימים את השבת? 20 דקות לפני הדלקת נרות? והאם צריך להתפלל מנחה של חול לפני ההקדמה?

תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

  1. אתה יכול להזיז לו את המחשב, אין בכך כל בעיה מבחינתך.
  2. לכתחילה אכן יש לפרוש ממלאכה 20 דק' לפני השקיעה [שכן לשיטת היראים לרבי אליעזר ממיץ אז מתחיל זמן בין השמשות, ראה משנה ברורה וביאור הלכה בסי' רסא] לכן, הואיל ואתה הוא זה שמדליק נרות בערב שבת בבית, עליך להתפלל מנחה קודם לכן, ולהדליק את הנרות באופן שתסיים את ההדלקה 20 דק' לפני השקיעה. כך היא ההנהגה הראויה לכתחילה. כמובן שמי שנתקע ולא הספיק [שלא יקרה לנו חלילה] יכול להדליק גם 10 דק' אחר כך, אבל בשום אופן לא יותר מאוחר.

שבת שלום ובהצלחה רבה!