הרחקת חתול מאיזור הבית

שלום רב .
אני מתגורר בבניין משותף . אחד מדיירי הבניין מצא גור חתול נטוש רעב וחולה .
הדייר אימץ אותו וגידל אותו בתוך חדר ששימש בעבר כחדר לזבל והפך ברבות הימים למחסן . החתול גדל וגדל והפך להיות עצמאי וממשיך את חייו בחצר הבניין . לאחר תקופה מסוימת החלה דיירת נוספת לדאוג לחתול למזון . הזמן עבר והחתול הפך לבוגר וגדול אבל הוא עדיין המשיך לקבל מזון מאותה השכנה . במהלך התקופה האחרונה , כשנה וחצי בערך, רובץ החתול ליד הדלת שלה עד שהוא מקבל אוכל . השכנים מבקשים ממנה להפסיק לטפל בו בתוך הבניין אבל השכנה ממשיכה לתת אוכל לחתול בסמוך למפתן הדלת שלה למרות כל הבקשות . היום בבוקר קמתי וגיליתי שיש שלולית גדולה של שתן בתוך הבית בסמוך לדלת . אני מניח שאותו חתול עשה את הקטנים שלו על הדלת ומימיו חדרו מתחת לדלת לתוך הבית . הזדעזעתי מהמראה ובעיקר מהפגיעה בקדושת המזוזה . ספגתי את כל הנוזלים עם נייר וניקיתי את המקום בעזרת מגבונים לשטיפה . אין פתרון זולת הרחקת החתול ברכב והעברתו לעיר אחרת .
האם מותר לי להרחיק את החתול לעיר אחרת למרות שאני יכול לגרום בכך צער לחתול או לשכנים ?
אין לי פתרון אחר כי השכנה לא ממש משתפת פעולה בעניין .
תודה .

תשובה:

שלום רב

בלי שום ספק אתה יכול לקחת את החתול ולהרחיק אותו, אף אחד מהשכנים לא צריך לסבול ממנו… ותעשה זאת למקום רחוק ממש אחרת הוא יחזור.

בהצלחה רבה מאוד