נוי סוכה לאחר חג הסוכות

תליתי בקבוקי יין לנוי סוכה לקישוט, האם חל עליהם קדושה, דהיינו, שיש הוראות מיוחדות לגביהם, לא לזרוק וכו',

תשובה:

מותר להשתמש בהם לכל הצרכים, ואף לשתותם. אם מדובר בבקבוקים ריקים יש לזורקם בדרך כבוד, עטופים היטב וכו'.

מקורות:

שו”ע סי’ תרלח סעיף ב, שרק בשמונת ימי החג הם אסורים בהנאה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בהמשך לשאלה, בקבוקי היין שתליתי הם מהכשר שאנחנו לא משתמשים בו (לא שמנו לב כשקנינו את זה), האם זו בעיה למסור את זה לארגון שמחלק מצרכי מזון לנזקקים, בו בזמן שהמקבל לא יודע שהם שמשו לנוי סוכה