האם מותר לי לקנות ב100 ולמכור ב1000 ?

שלום לכבוד הרב שליט"א,
1). אדם שקנה תכשיטים מסוכן בכמה הוא יכול למכור את התכשיטים ללקוחות. לדוגמא קניתי תכשיט ב-100 ש"ח מותר לי למכור באלף ש"ח או שיש פה גניבה או גזל.
2). אם אני קניתי סוללות לשעוני יד בשקל וכאשר אני שם ללקוחות סוללה חדשה בשעונים שלהם אני לוקח מהם 5 ש"ח. האם כאשר קליינט בה עם שעון יוקרתי העם אני יכול לקחת ממנו 10 ש"ח או יש פה גניבה או גזל.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול למכור בכמה שאתה רוצה, אבל זה צריך להיות במסגרת המחיר המקובל בשוק, הן בקניה שלך והן במכירה שלך. אם אתה קונה או מוכר בפערים גדולים ממחיר השוק, אתה נכנס לשאלות של איסור אונאה. אני לא קובע בודאות שיהיה איסור, משום שישנם עוד פרטים באיסור אונאה.