קשירת חצוצרות

יש לי 2 בנים ו5 בנות ורציתי לעשות קשירת חצוצרות ניסיתי לקחת כדורים למניעה וזה עושה לי סחרחורות והתקן הרופא לא הצליח לעשות לי כי אני מתעלפת וגם אמצעים אחרים קשה לי להחדיר האם מותר לקשור חצוצרות

תשובה:

שלום רב,

מאחר שקשה לך לעשות מניה באופן אחר. מותר לך לעשות קשירת חצוצרות. מעיקר הדין אין זה נחשב לסירוס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זו שאלה חשובה מאד. למעשה זה לא פשוט שאין זה סירוס. כאשר יש צורך כזה מקילים. אבל האופן שעושים היום קשירת חצוצרות לענ"ד מאד מאד בעייתי, משום שמיד לאחר הקשירה זה אל חזור, וממילא לכאו' זה סירוס גמור. ישנה שיטה אחרת שהיום כמעט שלא עושים אותה, שמיד לאחר הקשירה עדיין אפשר להחזיר את המצב לקדמותו, ורק לאחר זמן קצר המטרה הושגה. זה עוד איכשהו מצב קל יותר. אבל האופן שעושים את זה היום, לעניות דעתי בעייתי. כדאי לנסות כל אופציה אחרת לפני שנכנסים לסוגיה זו.