הקמת אתר אינטרנט המאפשר הכנסת חומר האסור על פי התורה

שלום הרב

האם מותר להקים אתר אינטרנט המיועד לכל העולם שמאפשר לכל אחד לפתוח בו דף ולהעלות אליו תכנים כמו תמונות , סרטים , מוסיקה וכדו' בלי הגבלה וסינון שלי.
השאלה האם כשמעלים למשל תוכן לא צנוע יש לי כבעל האתר בעיה מצד לפני עיור או מסייע לדבר עבירה ?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אולי אין בכך בעיה של לפני עיור לא תתן מכשול [כי הצופים יכולים למצוא את חפצם גם במקומות אחרים], אבל עשויה בהחלט להיות כאן בעיה של מסייע לדבר עבירה, שכן אני מניח שהאתר צריך תיחזוק שוטף גם לאחר שיש בו את התכנים האסורים, ואתה לא רק מספק אפשרות לאנשים להכניס שם תמונות וכדומה ונעלם מהשטח, ולאחר הכנסת החומר האסור, כל תיחזוק הוא סיוע ישיר לעיין בדברים אסורים אלו.

אם לא היה צורך באותו תיחזוק והפעלה, יתכן שיש להתיר בדוחק לצורך פרנסה על פי האמור כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על תשובתכם המהירה (#109952 )

    ברשותכם רציתי לחדד נקודה:
    היות שהאתר לא מיועד ליהודים והרוב גויים, שלהם אין איסור בתוכן לא צנוע.
    ולכן לכאורה זה דומה להשארת אתר פתוח בשבת שראיתי בכמה תשובות כאן ובמקומות אחרים, שיש היתר להפעילו אם הרוב גויים.

    http://din.org.il/2013/01/09/%D7%90%D7%9D-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%AA%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA/