האם מותר לתלות נדנדה בשבת

קדחתי בתקרת הבית שני ברגים ועליהם אני תולה נדנדה לילדים, ובסיום המשחק אני מוריד את הנדנדה וכן על זה הדרך. שאלתי היא האם מותר לתלותה ולהורידה בשבת.. (אציין כי אני ספרדי. ואם אפשר לציין מקורות). יישר כח!

תשובה:

שלום רב,

באופן האמור, אין כל בעיה שהרי אין זה תקוע בחזקה, בתקרה אלא רק תלוי על הווים, ולכן אין כאן חשש בונה, איסור בנדנדה בשבת יכול להיות באחד משתי המקרים הללו: או שהוא תוקע את הנדנדה בחזקה במשקוף, ואז החשש הוא משום בונה (וראה באורחות שבת עמוד רע בהערה שהביאו כמה סברות להתיר גם באופן הזה). או שהוא תולה את הנדנדה בחצר על העצים, ואז האיסור הוא משום השתמשות בעץ.