דמי תיווך לדירה שפורסמה באינטרנט

שמעתיי מרב אחר שהמתווך לפי הלכה לא מקבל דמי תיווך עם תיווך דירה שהיה מפורסמת באינטרנט זה נכון?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע על איזה מקרה דיבר הרב. אבל לא ניתן לומר דבר כזה. ודאי שאם המתווך תיוך דירה, והלקוח הגיע לדירה דרך התיווך שהוא חייב לשלם את מלוא מחיר התיווף גם אם זה היה מפורסם באינטרנט. רק אם הלקח הגיע לדירה דרך האינטרנט אז אינו חייב לשלם תיווך.