ברכות שבע ברכות למי שמשתתף באמצעות הסקייפ

בס"ד
האם בסעודת חתן בכלה כאשר ישנם משתתפים שנמצאים במרחק של אלפי קילומטרים אך רואים האירוע באמצעות מסכי וידיאו,האם יכולים לברך אותם הברכות שמברכים המשתתפים בסעודה פיזית ממש

בשו"ע ראיתי שהמשרתים משתפים האם הלויין יכול לשמש כמשתף?
יגאל

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שכוונתך לשאול האם אותם אנשים שרואים רק דרך הסקייפ יכולים לברך את אחד מברכות השבע ברכות. התשובה היא: לא. הם אינם משתתפים בסעודת חתן וכלה. רק מי שמשתתף יכול לברך. העובדה שהם ברקע (או במרקע) כל הזמן, אינו עושה אותם משתתפים בסעודה. וזאת מלבד הנידון בפוסקים אם עונים אמן על ברכה באופן זה. ראה כאן