לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תחנון ביחידות

בסד
מ ב' מרחשוון חוזרים לומר תחנון ווידוי ?
האם אשה יכולה לומר וידוי בשחרית עם 13 מידות ועם התוספת שמוסיפים בשני וחמישי ?

תשובה:

שלום רב

י"ג מידות אין לומר ביחידות אלא רק בתפילה בציבור, את שאר התוספות גם אשה יכולה לומר בביתה. נפילת אפיים נעשית רק במקום שיש בו ספר תורה [למעט ירושלים שנחלקו בה הדעות ויש סוברים שבכולה אנו עומדים "לפני ה'" גם בלי ספר תורה], ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' קלא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לך כנראה סידור ספרדי, בסידור אשכנזי שי פעם אחת, ומכל מקום אפשר לומר את התחנון ולדלג את הי"ג מידות ולא ליפול אפיים כאמור. אפשר לומר וידוי.