איך משנים שם?

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
נולדתי עם שם לא יהודי בכלל(מרינה) כי נולדתי ברוסיה תחת שילטון קומוניסטי
ובגיל 10 אמא שלי שינתה לי את השם וגם אמרה שזה השם שהיא קראה לי יחד עם השם הגוי כאילו שני שמות
שינתי בתעודת זהות את השם הגוי לשם יהודי.(מזל)
האם הייתי צריכה לעשות משהו מיוחד עבור השם היהודי שלי?

תשובה:

שלום רב

לא צריך לעשות כלום, רק שאנשים ישתמשו בשם הזה.

בהצלחה רבה ושיהיה לכולנו מזל טוב תמיד!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום וברכה
    יש לי בת בשם שני. היא התרחקה מאד מהדת ואפילו נהייתה אנטי לכל מה שקשור בדת. היא לא מוצאת את עצמה וצר לי עליה מאד. הצעתי לה שנוסיף לשם שלה שם נוסף, לשם שינוי היא הסכימה לכך. היא בחרה כמה שמות ואני שואלת:1. האם כדאי ורצוי להוסיף לה שם? 2. אילו מבין השמות המוצעים רצוי להוסיף(ואולי אף אחד מהם?) 1. אמילי 2. אנאבל 3 . סופיה 4. דר.
    תודה רבה

  2. צר לי על מצבה של בתך, אולם החלפת שם זה לא הענין כאן, בטח לא השמות הנ"ל… מה שצריך הוא להרבות בתפילות שתחזור לדת, לקרב אותה כמה שיותר ולקוות שיום יבוא והיא תתעשת. בהצלחה רבה.