לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הורדת שירים מיוטיוב כאשר האתר מאפשר האזנה בלבד

לה"ו
שלום כבוד הרב
רציתי לשאול האם מותר להוריד שירים מיוטיוב?
אני יודע שיש דעות שפוסקו ששירים באינטרנט זה זוטו של ים וכו' ולכן מבחינת הזמר, לדעתם, אין דין של בעלות ואפשר להוריד.
השאלה היא. מה קורה ביוטיוב שהם מרווחים כסף מזה שנכנסים אליהם לאתר ורואים פרסומות, ואז האם גם פה אין עניין של גזל או יש?
כי כשאני מוריד, אני יותר לא נכנס לאתר לשמוע את השיר, ואז בעלי יוטיוב מפסיד מכך.
אשמח לדעת מה הדין ואולי אפשר לומר שאולי הבעלים גוי ולכן אין גזל הגוי?
תודה רבה ושבת שלום כבוד הרב,

תשובה:

שלום רב,

אם האתר נותן אפשרות להאזנה או לציפייה בלבד ולא להורדה, אין להשתמש בתכנות מסוימות כדי להוריד, משום שזכותם של בעלי האתר להגביל את השימוש.