אחריות של מתווך להפסדי הלקוח כאשר הצד השני אינו עומד בהסכם

ברוקר מספק בית ללקוח. הלקוח חותם על הסכם הרכישה. הקונה ידע שהבית לא נבנה עדיין די סיים. הסכם הרכישה אישר את המכירה של בית שנבנה מוכן. בסוף ההשלמה עולה הרבה יותר מכולם חשבו. המוכר לא יכול עדיין לסיים. הקונה דורש הברוקר לבנות את הבית מוכן ולשלם את העלויות של המשכנתא עד להשלמה.

האם הברוקר אחראי לנזק?

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי למה המתווך אמור להיות אחראי, אם הקונה ידע שבניית הבית עדיין לא הושלמה. שהקונה יסתדר ישירות מול המוכר.

מקורות:

הרמ"א מביא בחו"מ בסוף סי' רצד שמתווך אחראי לטפל שהעיסקה לא תיכשל ועיין בעלון המשפט גליון 57 עמוד 2 דין 3. עם כל זאת, ברור שאין המתווך הופך להיות ערב שהמוכר יקיים את כל ההתחייבויות שלו.