הרחקת יונים מגג משותף

אנחנו גרים בבניין בן 7 דיירים כאשר בכל קומה שני דיירים למעט קומת הקרקע עם דייר אחד. אנו גרים בקומה השנייה אשר לה יש מרפסת שמש, ברם אנו חשופים להיזק מתמשך של יונים אשר מתמקמות על קצה הגג (שבקומה השלישית) והמרזבים שסובבים אותו ובעצם לא מאפשרים לנו להשתמש במרפסת בגלל טינוף, השאלה היא האם העלות של הבאת בעל מקצוע להרחקת יונים אמורה להתחלק על כל הדיירים לאור העובדה שההיזק מגיע מרכוש משותף או רק עלינו?

תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם מקובל בכל הבניינים באיזור להתקין מתקן של קוצים על הגג נגד יונים, הרי זה חלק מהבניין וניתן לדרוש שכולם ישתתפו בהוצאות. אבל אם לא נהוג בכל בית, גם אם רוב הדיירים סובלים מהלכלוך, הוצאה זו אינה קשורה לשותפות בבניין ולא ניתן לחייב שכנים שאינם סובלים מהלכלוך להשתתף בהוצאות.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 44 עמוד 7 תשובה טו.