נועה או נעמה ?

שלום
נולדה לי בת בתאריך כ"ב בתשרי 5/10/15
וברצוני לקרוא לה נועה אך מתלבטת בין נועה לנעמה
רציתי לדעת איזה שם הכי טוב והכי מתאים.
תודה.

תשובה:

שלום רב,

ראשית הרבה מזל טוב ורוב נחת.

לכאורה עדיף השם נועה.

דעת המבי”ט (ח"א סימן רעו) שאין לקרוא בשם שהיה בשימוש לפני אברהם אבינו, כי אין לשם הזה שורש קדוש. אמנם רוב גדולי ישראל לא חששו לדעה זו, וכן דעת הגר”ח קנייבסקי שליט”א (בס’ טעמא דקרא עמ’ יג).

אך השם ‘נעמה’ באופן פרטי, יש עמו בעיה מסויימת כי “נעמה” הוא שם של אשה רשעית (כמו שכתוב בתורה בראשית ד כב, ועיין ב”ר כג ג), והוא שם של שידה טמאה (כמו שכתוב בזוהר בראשית דף נה ע”א). אולם יש נעמה שמצאנו במקורות כדמות חיובית כמו אשתו של נח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. וכן נעמה אשת שלמה. שהיתה צדיקה.
    תלמוד בבלי מסכת בבא קמא דף לח עמוד ב
    שתי פרידות טובות יש לי להוציא מהן, רות המואביה ונעמה העמונית