יין שנשפך על השולחן בשבת

שלום וברכה כבוד הרב

1. הלכתי אתמול לבית כנסת והראיתי לרב את התפילין, הסתכל ותוך שנייה שניים אמר שזה שום דבר.
עכשיו אני כבר לא זוכר אם אמרתי לו שהכתם היה לבן – זה משנה?
אני זוכר שאמרתי משהו לגבי זוויות שונה או אולי תאורה שונה – אבל נניח שלא אמרתי, אז אולי צריך לחשוש שהוא לא ראה את זה בתאורה הנכונה ולתת שוב לבדיקה למישהו?
2. האם כשמניחים מטלית מטבח על הברז, זה ממקצה את הברז? והאם אפשר להשתמש במטלית מטבח לניקוי כלשהו, נגיד של יין, או שזה צובע ואסור?
תודה רבה כבוד הרב ושבת שלום :)
אני אתן עכשיו צילצול לישיבה

תשובה:

שלום רב

  1. זה בסדר גמור ואין לחשוש.
  2. נראה שכיון שהברז מחובר לקיר הוא לא נעשה בסיס לדבר האסור. מותר לנקות כתם יין במטלית יבשה, אם מדובר בכמות קטנה של נוזלים ואין חשש שהמטלית תהיה ספוגה עד כדי שהיא יכולה להסחט, אבל אין לשעות זאת בבגד חשוב שמקפידים על נקיונו. תמיד יותר טוב להשתמש בנייר ולא בבד, למרות שאין חשש אמיתי של מלבן כיון שמדובר בדרך ליכלוך. על נקיון הריצפה ראה כאן.