שיעור עיכול – עד מתי אפשר לברך ברכת המזון?

שלום כבוד הרב,

נכון שרוצים לברך ברכה אחרונה, אז יש 72 דקות עד שעובר הזמן ואי אפשר לברך? אז, אם נניח אני אוכל לחם, עושה הפסקה קלה של חצי שעה – ארבעים וחמש דקות, ואז מחליט לשתות מים, זה בסדר נכון? זה מותר?

אז עכשיו בכל פעם שאני שותה או אוכל עדיין, על חשבון זה שאכלתי לחם, זה יוצא כביכול שזה מושך את הברכה בעוד 72 דקות? כאילו זה מוסיף עוד זמן?

מקווה שהרב הבין את שאלתי, תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני זה נכון, אבל מים זו לא דוגמא מתאימה, כיון ששיעור עיכול של משקה הוא מאוד קצר, יש אומרים 12 דק' ויש אומרים חצי שעה, אבל לא 72 דק', אבל לגבי שאר מיני מאכל זה נכון. כמו כן, אם אוכלים סעודה דשנה שיעור העיכול אינו ב72 דק' אלא אפילו כמה שעות, כל עוד מרגישים שובע.

בתאבון!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לשון השולחן ערוך, שכל עוד ולא רעב מאותה האכילה, צריך לברך.
    כאמור מדובר אם אכל ושבע, אז כל עוד ואינו רעב יכול וצריך לברך.