לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טיסה ביום טוב שני של גלויות

האים מותר לנסוע לחו"ל בו ביום טוב שני של גלויות לבן ארץ ישראל ואיך לנהוג שמה עד סוף היום טוב שני?

תשובה:

מותר לטוס רק באופן שתשאר בשדה תעופה עד סוף החג, ואין שום היתר ליסוע אפילו עם גוי, לעיר שיש בה יהודים, [אפילו אם הם יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות], ואף שיש לך בזה הפסד ממון, אין להקל.

מקורות:

עיין בספר יו”ט שני כהלכתו פרק ג’ הי”א שכתב בשם הגאון ר’ שלמה זלמן אויערבך שמותר לטוס באופן שישאר שם עד סוף החג.