הסרת שיער לגבר מחמת בושה

לכבוד הרבנים שלום רב!
שאלתי היא: האם מותר לגבר לדלל את שערות ידו לכדי מראה גברי , אך "מתון" , אמנם יש גם גברים כמוני אך אני מתבייש אפילו להניח ידי על השולחן ליד אנשים..
באותו עניין וסיבה, האם יהיה מותר להסיר שיער הנראה מפתח הצווארון? [אני סוגר את הכפתור כל הזמן בגלל זה..]

המון תודה וישר כח על ההענות

תשובה:

שלום רב

הכלל בכך הוא, שאם המטרה היא נוי, הדבר אסור משום לא ילבש, אך אם מדובר במראה חריג הגורם לבושה אין בכך איסור.

מקורות:

ראה כאן מקור הדברים ואופן ההסרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב ותודה!

    תודה על התשובה! לגבי היד, המראה אינו חריג מכל הגברים בעולם.. יש כאלה פה ושם. אך בחברה בה אני נמצא אני די ב'רף' העליון במסגרת..

    לגבי הצוואר ודאי שהמראה אינו חריג , די הרבה גברים נראים כך בפתח הצווארון, אך אני מרגיש מאד לא בנוח עד כדי סגירת הכפתור העליון [ של העניבה] אפילו בימי הקיץ!

    אשמח לתשובות

    שוב תודה רבה מראש על ההענות!! אבי

  2. אם אתה ספציפית מרגיש בושה של ממש כזו שאתה מציין אתה יכול להקל, אולם לטעמי כדאי לך לטפל בענין במישור אחר, כיון שאני מרגיש שיש לך כאן קושי אולי חברתי וכדומה שמן הסתם בא לידי ביטוי גם בדברים אחרים. בהצלחה רבה.