שריפת הלולב בשריפת חמץ

שלום לכבוד הרב,
1) רציתי לשאול למה את הלולב עם ההדס והערבה ביחד שורפים בביעור חמץ ואת האתרוג לא? והאם יש סגולה ומהי לשים את הלולב ליד פתח החדר שינה עד לפסח?
2) בחיבוט הערבה, על כל אות ממנצפ"ך חובטים חמש פעמים או חמש פעמים לכל המילה?
חג שמח!!

תשובה:

מועדים לשמחה,

  1. אין חובה כמובן לשרוף את הלולב בשריפת חמץ. עושים זאת רק משום שכבר קיימו מצווה אחת עם הלולב, ורוצים לקיים מצווה נוספת. מאידך באתרוג אפשר לקיים מצווה אחרת – ברכת הנהנין ע"י אכילה. אכן יש סגולה לשמירה ממזיקים לשמור את הלולב בבית כמובא בס' מועד לכל חי לר"ח פאלאג'י, וכן נהגו. כך גם לגבי עלי הערבה, כדאי מאוד לשמור חלק בבית וברכב, לשמירה.
  2. חיבוט ערבה יש שעושים שלש פעמים. ועפ"י האר"י ז"ל חמש פעמים ותו לא. (ראה סי' תרסד סעי' ד').