קריאת ספר דברים בליל הושענא רבא

שלום הרב
קראתי שבליל הושענא רבה צריך לקרוא את כל ספר דברים עד חצות.
אם התחלתי לקרוא ולא הספקתי עד חצות את כל הספר אני יכולה/צריכה להמשיך לקרוא או להפסיק ולהתחיל לקרוא תהילים?
תודה

תשובה:

שלום רב,

יש שנוהגים לקרוא את ספר דברים בליל הושענא רבא. בכף החיים (סי' תרס"ד ס"ק ג') הביא שנהגו לקרוא את זה עד חצות הלילה. את יכולה עכשיו גם לומר תהילים, וזה מצויין.

שיהיה גמר חתימה טובה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ערוך השולחן אורח חיים סימן תרסד סעיף יא
    ולפי שנתוסף מצוה אחת היום והוא גמר החג ובחג נדונים על המים ובמים נכלל פרנסה ועוד עניינים לכן מנהג כל ישראל לעשות התעוררות ביום זה בשני אופנים האחד כמו ימי דין והיינו שהרבה נעורים רוב הלילה וקורין משנה תורה מפני שבשם עיקר אהבת ד' ויראתו וקורין תהלים ואומרים יהי רצון המיוחד להו"ר וקודם הבוקר הולכין לטבילה ומשכימין לבהכ"נ והש"ץ לובש הקיטל ואומרים שיר היחוד ואנעים זמירות כמו בר"ה ויוה"כ והנגון בתוך התפלה כמו בימים נוראים ובסיבוב ההקפות ובאמירת הושענות בוכים הרבה כמו ביוה"כ ומרבים קצת בנרות כמו ביוה"כ לפי שבחג נדונים על המים והיום הוא הגמר דין ונוהגים להתיר בו אגודו של לולב וכתבו לזה רמז [וכתב הרמ"א בשם הראשונים שיש סימן בצל הלבנה בליל הו"ר מה שיקרה לו או לקרוביו באותה השנה אך אין לדקדק בזה כדי שלא ליתרע מזליה גם כי רבים אינם מבינים על בוריו העניין ויותר טוב להיות תמים ולא לחקור עתידות עכ"ל ובאמת חלילה לעם בני ישראל להביט על עניינים כאלו וברגע אחד כששב בתשובה נתהפך מרע לטוב ואין לנו רק לישא עינינו אל אבינו שבשמים]:

  2.  "וקורין משנה תורה מפני שבשם עיקר אהבת ד' ויראתו"
    זה הציטוט לענייננו מערוך השלחן..
    מה פירוש המילה "שבשם"? הכוונה ל"ששם"?