תמרוקים וסבונים מפירות ערלה

שלום לכבוד הרב יש לי שאלה לגבי תרומות ומעשרות לגבי שמפו טבעי שיש בו רכיבים מהטבע של פירות אם צריך לעשר מזה אפילו שזה לא למאכל אדם בגלל שמעורבב אם זה עוד חומרים

תשובה:

שלום רב

מצד תרומות ומעשרות אין חשש כיון שאתה לא אוכל מזה והוא גם לא ראוי לאכילה, אולם אם יש חשש ערלה [בשמפו המיוצר בארץ שספק ערלה אסור] נראה שיש להחמיר, כיון שערלה אסורה בהנאה והיא מ"הנשרפים" שאף אם נפסלו לאכילת כלב הם נאסרים בהנאה.

מקורות:

ראה בהרחבה בילקוט יוסף מצוות התלויות בארץ פרק ב.