תליון ועליו כתוב יברכך ה' וישמרך

שלום כבודו
שאלתי היא כזאת
קיבלתי מהוריי מתנה לפני כמה שנים שרשרת עם תליון שעליו רשום יברכך ה׳ וישמרך אני מאוד מעוניין לענוד את התליון אך הוסבר לי שלא ניתן להכנס איתה למקומות כמו שירותים בגלל האות ה׳ שזהו קיצור השם . האם כך הדבר

תשובה:

מועדים לשמחה,

אסור להכנס עם זה לבית הכסא.

מקורות:

היה מקום לומר שה- ה' אינו שם ממש, ומותר למוחקו, ומ"מ במקרה הנוכחי שזה מגיע עם הפסוק יברכך ה' וישמרך, ההקשר מאד ברור ואסור להכנס איתו לבית הכסא. כך ראיתי שהביא הרב יהודה אריה הלוי דינר רב בבני ברק בקובץ אור תורה ששאל את הגר"ש וואזנר זצ"ל וכך השיב לו (קובץ מח עמוד רמו).