אמירת יזכור ביחידות

שלום כבוד הרב,
האם אפשר להתפלל יזכור לאחר שנתיים ומעלה בבית ליד נר הנשמה? ומה כווללת תפילת היזכור? גם אל מלא רחמים אחרי התפילה עצמה של:"יזכור אלהים את נשמת….."?

תשובה:

מועדים לשמחה,

אפשר לומר את תפילת יזכור בבית, אין צורך לעמוד ליד הנר נשמה. ואפשר לומר גם את תפילת קל מלא רחמים. ניתן לאומרו גם בחג עצמו. ראה במשנה ברורה סי’ תקמז סק”ח :”מה שנוהגין להזכיר נשמות באל מלא רחמים שזה אף ברגל עצמו מותר ואינו הספד אלא שמתפללין עליהן”. כלומר, אפשר ולומר גם בחג. [אבל יש נוהגים שלא לומר קל מלא רחמים בחג עצמו].

מקורות:

ראה שו"ת דודאי השדה סי' יב