עשיית ריבה מאתרוג אוצר בית דין

ברצוני לתרום לכם בלי נדר להמשך קיומו של האתר להיכן לשלוח בצק בדואר
שאלתי האם מאתרוג אוצר בית דין מותר לעשות ריבה /מרקחת כמובן בהתחשב בקדושת שביעית ומצוות הביעור בשבט לכמות גדולה -האם מותר לחנוט האתרוג עם ציפורן למוצאי שבת בברכת פיתקא טבא ויישר כוח

תשובה:

שלום רב

אעביר את בקשתך להנהלה בעז"ה יישר כח!

מותר להכין ריבה מאתרוג כיון שלכך הוא מיועד ואינו מיועד כלל לאכילה כפי שהוא חי, ודינו ככל פירות שביעית שתכליתם דוקא על ידי בישול [תפוחי אדמה וכו'].

אין לחנוט את האתרוג עם ציפורן למטרת ריח, כיון שגורמים לו בכך הפסד. פרי של שמיטה המיועד לאכילה אסור להשתמש בו לדברים אחרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התפרסם מאמר של הרב גלעדי מבית המדרש להתיישבות של הרב אפרתי לפיו זמן הביעור יהיה בתחילת הקיץ באיזה שהוא זמן. בזמן הביעור יש להפקיר.