לצאת מהעבודה מוקדם כאשר אין מה לעשות

שלום לכבוד הרבנים!

שעות העבודה המוגדרות במקום עבודתי הינן בין 9:30 ל- 17:30. לעיתים נוצר מצב שאין לי תעסוקה בחלק מהשעות. האם מותר לי להקדים ולצאת לפני הזמן?

תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם יש סיכוי ולו הקטן ביותר שעדיין תהיה לך עבודה, אסור לך לצאת.
אם אין שום סיכוי ואין הוראה מהמעסיק להישאר, מותר לך לצאת, שהרי אין למעסיק שום ריווח מכך שתישאר במקום. אבל, אם אתה צריך להצהיר על שעות נוכחות אסור לך לכתוב שהיית עד 17:30, אלא לכתוב שיצאת בגלל חוסר תעסוקה.

עדיף שתסכם במפורש עם המעסיק מה לעשות במקרים אלו.