תיקון מדפסת לצרכי מצוה בחול המועד

בס"ד שלום רב ומועדים לשמחה לכל הרבנים.
יש לי שתי שאלות:
האחת היא שלאחר נטילת הלולב בחג הבחנתי שיש באתרוגי שתי נקודות שחורות קטנות בשליש העליון שלא ראיתי אותם בשעת הקנייה. את הנקודות הנ"ל לא רואים בהסתכלות ראשונית אך אם מסתכלים בהם בדייקא אפשר לראותם גם ממרחק. השאלה האם האתרוג כשר ואם לא האם לשאר ימי החג הוא כשר?
השאלה השנייה בנוגע למדפסתי שהתקלקלה. האם מותר לי לשלוח אותה בחול המועד למעבדה לתיקון לצורך החג היינו כי עיקר הדפסתי בה היא עלוני שבת וחג למיניהם (כולל עלוניכם) וכאשר חסרים העלונים יש אכזבת מה בקרב הציבור אשר רגילים אלהם מידי שבוע, האם מותר באפן הנ"ל? בתודה מראש אברהם ה.

תשובה:

שלום רב

1.באופן עקרוני ידועים דברי המבי"ט שכאשר הנקודה לא נראית היטב היא לא פוסלת, אם ממרחק 30 ס"מ היא ניכרת יש בה כדי לפסול, אם לא – אין חשש. אם היום אתה רואה אותן מיד בהסתכלות כזו ללא התבוננות יתירה – כדאי להחליף.

2. מעשה אומן אסור גם לצורך מצוה [ולא הותר אלא לצרכי רבים שיש בהם גם צורך הגוף ולא רק מצוה] ראה שו"ע סי' תקמד סעיף א ובמשנה ברורה שם ס"ק ח. כדאי פשוט לבקש משכן להדפיס אצלו.