השתלת אבר מאדם מת

בעזהי״ת
השתלת עצם בחניכיים לצורך הגבהת החיך,
כשמדובר בעצם אדם (לדברי הרופא מדובר באבקה מעצם אדם), ובכך אפשר לבנות את הכתר לשן, האם מותר, וכדרכם בקודש מהם המקורות?

תשובה:

שלום רב

גם בהנחה שמדובר במת יהודי שיש איסור הנאה מבשרו נהגו להקל בזה מכמה טעמים: ראשית, יש סוברים שזו הנאה שלא כדרכה והנאה כזו מבשר מת מותרת, [על הסובריןם שהנאה שלא כדרכה מותרת ראה שו"ת הרדב"ז ח"ב סי' תקמח, מקנה קידושין נז א, חי' ר' שלמה קלוגר נדה נה א, שו"ת שיבת ציון סי' סב, ושו"ת הר צבי יו"ד סי' רעז. ולעומתם בגינת ורדים יו"ד סי' א, הגה' רעק"א לשו"ע יו"ד סי' שמט, וע"ע שו"ת יביע אומר יו"ד ח"ג סי' כב].

סברא מענינת כתב בשו"ת מנחת שלמה ח"ב סי' פד, שאף למחמירים שיש איסור הנאה שלא כדרכה מבשר מת, כך שהאבר המושתל מקבל חיות חדשה ומתאקלם בגופו של המושתל, הוא נעשה כפנים חדשות לגמרי ואין בכך איסור. ומקורו בשו"ת שבט מיהודה עמ' שיג.וע"ע יביע אומר שם מש"כ על דבריו.