תיקון לטבעת יהלום

שאלה:

חתן קנה לכלתו טבעת יהלום משובצת באבנים פשוטות, האבנים נפלו ושלח המוכר את הטבעת לתיקון  כעבור זמן אמרה חבירה של הכלה שהאבן המרכזית אינה יהלום, בדקו ומצאו שנכון שאלו את המתקן  ואמר שאינו יודע שהיה יהלום וזרק את הטבעת הקודמת ונתן חדשה האם אפשר לתבוע את המוכר

תשובה:

יש מקום גדול לחייב את המוכר מדין ש"ח שפשע שמסר את הטבעת ללא הבטחה שהמתקן מקבל אחריות  ויתכן אפי' ש"ש כיון שהיה להם אחריות על התיקון