סוכה קטנה שאין בה מקום לישון

לכבוד הרב שלום
1)ביו"ט הראשון אנו מתארחים אצל סבתי.סוכתה נורא קטנה ויש שם מקום בערך לאדם אחד וחצי לישון.ודודי ישן שם.האם אני יכול לישון בבית?כי אני נחשב מצטער בגלל הצפיפות?
2)האם אומרים תחנון במנחה קצרה?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני אדם חייב לדאוג לכך שיהיה לו מקום לישון בסוכה, אי אפשר להחליט ללכת למקוםשלא ניתן לקיים בו את המצוה כהלכתה. אולם אם הדבר אינו בשליטתך, כדאי לנסות להתארגן שם לישון בכל זאת, או באופן של ראשו ורובו בסוכה אף שהרגלים בבית, או אצל שכנים וכדומה, אם שום דבר לא מסתדר, לא מוטל עליך להשאר לבד בבית בלי המשפחה… ותוכל לנסוע ולישון בבית, אבל שוב רק לאחר שמיצית את האפשרויות.

באופן עקרוני חשוב לדעת, שהצפיפות בסוכה אינה נכללת בדין מצטער, שהרי שיעור סוכה כשרה הוא שבעה טפחים…

באופן עקרוני אילו היית שואל אתמול הייתי מציע לך לנסוע לסבתא ולבנות שם סוכה בחנייה למטה.

אומרים תחנון במנחה קצרה [כמובן לא בימים אלו שאין אומרים בהם תחנון…]

חג שמח!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונתי הייתה שאנו מתארחים שם ואין מקום בשבילי בסוכה.הסוכה בגודל של שולחן וגם אם יש הורי אוסרים עלי לישון ואין לי כ"כ אפשרות לישון בלי רשותם כי זה יצור מריבות ענק ואמי שלאחרונה התחילה ללכת לקראתי בהרבה דברים מבחינת דת זה יצור נסיגה.