בעלי לא מסכים לפרוע חובות, האם מותר לי לפרוע חובותיו מהמשכורת שלי?

שאלה:

לבעלי יש נושים רבים ונמנע מלהשיב חובותיו, האם מותר לי לקחת את המשכורת שלי שלא מדעת בעלי ולשלם לבעלי החובות שלו. פרט נוסף, בעלי לא מציית לביתי דין.

תשובה:

עליך לפנות לבית דין לפני כל פעולה שהינך מבצעת למרות שמדובר במשכורת שאת עובדת על כך.

נימוקים:

מעיקר הדין המשכורת שהינך מקבלת שייכת לבעליך, כמו שאמרו חז"ל מעשה ידיה של אשה שייך לבעל. יש אופנים שמעשיה ידיה שלה. היות ויש לבעליך חובות הכסף משועבד להם.

אין לך סמכות לפסוק מדעתך ולפרוע חובות מכספו של הבעל, שמא יש טענות לבעליך מדוע לא משלם. על כן צריך בכל עניין כזה לשמוע את כל הצדדים בבית דין.