כשרות פרגולה לסיכוך

האם פרגולה החדשה העשויה מנסרים קטנים המונחים על קורות עם בית קיבול מיוחד לנסרים כשרה לסכך?

תשובה:

שלום רב

אם הנסרים הקטנים יוצאים בנקל הם כשרים לסיכוך, ובלבד שנעשו לשם צל ובשלושים יום האחרונים, שכן אם נעשו לפני יותר משלושים יום, צריך לחדש בהם דבר, כלומר להגביה חלק קטן מהם – טפח על טפח. ואם המקום משמש גם לצניעות [כלומר מטרתם גם לשמש כמגן מפני הבריות שלא יוכלו להסתכל למרפסת או החצר, יש שהחמירו שצריך להרים את כולם ולשוב ולהניחם לשם סוכה [שוב, כאמור אם נעשו כרגע חדש לשם סוכה ממש אין בעיה, אבל שנה הבאה יצטרכו כך לעשות] ראה בשו"ע הרב בסי' תרכו. ואם הם ממש צפופים והמקום עשוי לתשמישי דירה, בכל מקרה יש להרים את כולם ולהניחם לשם סיכוך, כמבואר ברש"י בסוכה דף ח ע"ב. בדרך כלל זה לא כך, אלא להיפך, יש לבדוק שיש מספיק נסרים והסוכה צילתה מרובה מחמתה, אם אינה כזו, יש להוסיף סכך.

חג שמח!