איך נוטלים לולב?

בסד
1. כיצד אוגדים את ארבעת המינים ? אילו שיטות קיימות ? מה עם שימוש בקוישלך ?
2. האם ביום טוב של סוכות מותר לנענע את ארבעת המינים, ולקחת את ארבעת המינים מחוץ לבית לתוך בית כנסת ,סוכה של השכנים..? או שזה מוקצה ואין לטלטל.
3. מותר לטלטל סידור ביום טוב ?
4. מה סדר הכיוונים שיש לנענע את הלולב ?
5. האם ביום טוב של סוכות מותר לבשל,להעביר אש לנר אחר או לגפרור ?
6. האם יש לטול את הלולב ושאר המינים דוקא בתוך סוכה או שניתן בבית או מחוץ לבית ? (אני בחורה רווקה אשכנזיה גרה עם ההורים ואין לי סוכה) יש לטול בסוכה של השכנים או שאפשר בגינה מחוץ לבית ? (יש לי בית עם גינה פרטית ).
יש לציין שחזרתי בתשובה לפני 6 שנים ואני מגדירה עצמי חרדית שמתקרבת לחסידות. אך אשמח לקבל תשובות לפי מספר דעות. חסידית, אשכנזית ליטאית. תודה מראש
חג שמח.

תשובה:

שלום רב

  1. המנהג לקושרם בעלי לולב, אולם ניתן לקשור בכל מין שרוצים ואין בכך חציצה, וכפי הכלל שבידינו שכל דבר הבא לנוי אינו חוצץ. ראה משנה ברורה סי' תרנא סעי' א. אין כל בעיה בקוישיקלך אלא שצריך להזהר שלא יתלשו העלים, יש לכווץ את קנה הקוישיקל וכך הוא מתרחב. מלבד הנתינהלתוכו יש גם לעשות קשר ממש מעלה של לולב, שכן אגודה היא על ידי קשר.ההדסים בצד ימין והערבות בשמאל.
  2. לא הבנתי? זוהי המצוה! נוטלים לולב ביום הראשון, ואז היא עיקר מצותו מהתורה! רק בשבת לא נוטלים לולב.
  3. מותר.
  4. יש בזה שני מנהגים: מנהג אשכנז – מתחילים ממזרח והולכים לד' רוחות השמים בכיוון השעון, ואחר כך מעלה ומטה, למנהג ספרד [חסידים] וספרדים – דרום צפון מזרח, מעלה ומטה, מערב. וזאת על פי קבלה.
  5. מותר כמו כל יום טוב.
  6. על פי קבלה יש ענין ליטול בסוכה אבל אין בכך חיוב.

חג שמח ובהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בסד
    תודה רבה.
    סידור מותר לטלול מהבית לבית אחר או לסוכה של השכנים או לבית כנסת או שאסור כמו בשבת קודש ?
    האם במוצאי שבת קודש יש לטול לולב ולנענע ?