האם אני יכול להשתמש עם הקיר המפריד ביני לבין שכני כדופן לסוכה

שאלה דחופה! בנוגע לסוכה, בחצר שלנו אנו עושים סוכה, ובין החצר שלנו לחצר השכן מפרידה חומה גבוהה כמטר וחצי משהו כזה, אנחנו בונים בתוך החצר את הסוכה, ומצמידים קצת את הסוכה לחומה (הסוכה עצמה היא עשויה מברזלים וסדינים כך שאין מחיצות כשירות), האם אותה חומה נחשבת למחיצה למרות שהיא מחוץ לסוכה והסוכה היינו הברזלים לא נוגעים לגמרי לגמרי במחיצה? ואם צריך להצמיד ממש ממש, אם זה לא 100 אחוז מוצמד זה בסדר? אם אפשר להסביר בצורה הכי ברורה שיש אני אשמח אני ממש מפחד שלא תהיה לי סוכה כשירה דרך אגב אני ספרדי למקרה שזה משנה

תשובה:

שלום רב,

בלי להכנס לנושא של הסוכה מבד וברזלים אם זה כשר או לא (ההנחה שלך שזו סוכה שאינה כשרה כלל לא ברורה).

ישנם שתי אפשרויות להשתמש עם הקיר כדופן. אפשרות אחת היא, להקריב את הסכך שיגיע עד מעל לקיר המפריד בינך ובין השכן. ואפשרות שניה היא, אם יש פחות משלשה טפחים בין הקיר לסוכה, אז גם אתה יכול להשתמש עם הקיר כדופן של הסוכה.

בהצלחה