עמודי חשמל שביניהם כבלים – האם מצטרפים לעירוב

לכבוד הרבנים שלום רב. ברצוני לשאול במקום שהעירוב נקרע ע"י עבודות הנעשות להקמת שכונה חדשה בישוב האם ניתן לסמוך זמנית על עמודי החשמל שנמתחים ביניהם קוי חשמל מעמוד לעמוד?

תשובה:

שלום רב

בפוסקים האריכו לדון בצורת הפתח העומד מאליה כמו חוטי טלגרף של זמנם אם ניתן לצרפם לעירוב, ולמעשה הכשירו זאת, כמבואר בשו"ת תורת חסד או"ח סי' י [אף שבתחילה צידד לחלק בין עומד מאליו לנעשה לצורך אחר, שזה אינו יכול להחשב כפתח] וע"ע שו"ת מהר"ש ח"ב סי' סט וישועות מלכו סי' כ, אולם למעשה אין לסמוך על כך אלא אם כן אדם שבקי בדיני עירוב בדק ומצא שעמודים אלו עומדים בכל התנאים של צורת הפתח, לגבי המרחק ביניהם ואופן מתיחת החוט וחיבורו לשאר העירוב וכו', ולכן על המועצה הדתית המקומית לתקן מידית את העירוב בצורה הטובה ביותר.

בהצלחה רבה.