דפנות סוכה העשויות מבד הנעות ברוח

שלום קניתי השנה סוכת ירושליים שהדפנות שלה עשויים מחוטי לבוד והשאלה שלי שהסוכה נמצאת בגג שיש שמה קצת רוח אז אני מתחתי את החוטים היטב אבל עדיין הם זזים ימין ושמאל קצת בערך סנטימטר שתיים מהרוח האם זה בסדר כיוון שהם לא זזים שלוש טפחים

תשובה:

שלום רב,

זה בסדר גמור.

יש אומרים שאם הדפנות נעות ברוח יותר משלשה טפחים זה פסול (ראה חזו"א או"ח סי' עז סק"ו), אולם לא ברור שלזה כוונת החזו"א משום שיתכן שבאופן הזה לא בטלה המציאות של "כותל" ע"י תנועה כזו של הבד. ובכל אופן, פחות משלשה טפחים ודאי שזה בסדר גמור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה ודאי? הלא דעת החזו"א היא להקל ממשמעות השו"ע (ומקורו בהל' עירובין סי"ג סק"ו) שכל תנודה פוסלת, והוא חידש שעד ג' טפחים אינה פוסלת (וכך כתב שם להדיא, ואין מובן כוונת הה"כ למעלה). אולם האחרונים חולקים וסוברים לאסור אפילו נדנוד כל שהוא, וכ"ד הגריש"א (הערות עמ"ס סוכה עמ' קח) וכ"ד הגרשז"א (הליכו"ש סוכה עמ' צז), וכן פסק הגר"ע יוסף (חזו"ע סוכה עמ' ב) והמשנה הלכות (סי' תקיב) ועוד, חבל שהתשובות חלקיות ושטחיות מאוד1

  2. הארכנו בכל הנקודות שציינת בהרבה תשובות באתר גם בשנה זו, כפי שתוכל למצוא בחיפוש, התשובה המקוצרת הזו נכתבה לפני שלוש שנים.