איך קונים ארבעת המינים?

בסד
שלום רב
אני בעלת תשובה חרדית. אשכנזיה אך הולכת גם לפי עדות המזרח לעיתים בנושאים מסויימים.
רציתי לדעת מה הכשרות של ארבעת המינים שעליי לרכוש לקראת חג הסוכות ?
ומהם הכללים החשובים לבחירת אתרוג ולולב ?
ההדס צריך להיות משולש. מה חוץ מזה ?

תשובה:

שלום רב

בארבעת המינים יש פרטים והלכות רבות, לא תוכלי להסתדר בענין זה לבד, לכן תעשי פשוט מאוד: תגשי לאחד הריכוזים החרדיים [אינני יודע היכן את גרה], ותרכשי סט מוכן של ארבעת המינים תחת כשרות מהודרת, הם נמכרים ברמות הידור שונות, כדאי מאוד לקנות מהודר ולא מה שרק "כשר לברכה", כך יודעים שבטוח מדובר במינים כשרים וטובים. לאחר מכן תפני שוב ונסביר לך מה עושים איתם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    מה הכוונה מה עושים איתם. עושים נטילת לולב .בכל אחד מימי חג הסוכות נוטלים את ארבעת המינים חוץ מבשבת קודש כמובן. יש עוד דברים שעושים איתם ?