בישולי עכו”ם לקטנים

האם מטפלת אינה יהודית יכולה לבשל לקטנים ספרדים בבית של היהודי ?

תשובה:

שלום רב

ברור הדבר שאסור להאכיל ילדים מאכלות אסורות… ובכלל זאת בישולי עכו"ם, ואין להקל בזה אלא באופנים המותרים [שהיהודי מניח את הסיר וכדומה]. במקרה שמדובר בילד קטן מאוד שחייב אוכל חם [עד גיל שלוש] ואירע באופן חד פעמי שמהו נתקע, יש להקל לפעמים בענין זה כדין חולה שאין בו סכנה, אבל ודאי לא לעשות זאת כהנהגה של לכתחילה.

בהצלחה