העברת עץ פרי ממקום למקום

שלום רב.
ברצוני לבצע העתקת מיקום של עץ פומלה מבוגר בבית שקניתי מאמצע גינה לקצה הגינה.
הגנן שיבצע את העבודה הינו גוי והוא חושש באומרו שבמקרים כאלה העצים ימותו.
אני כדרכי בקודש לא מאמין לו ורוצה לבצע את העבודה אך מעוניין לדעת האם מותר עפ ההלכה לבצע העתקה של העץ כאשר לפי הגנן יש חשש.
תודה ושבת שלום וגמר חתימה טובה.

תשובה:

שלום רב

אינני יודע מה מביא אותך לגלות כזה חוסר אמון בגנן… על כל פנים כל עוד יש חוות דעת של מומחה לא ניתן לעקור את העץ, כיון שבכך בעצם אתה ממית אותו, אלא שכמובן אין צורך לסמוך על גנן זה בדוקא, תוכל להביא מומחה אחר הנאמן עליך שיחווה הוא דעתו בענין, ואם יאמר שיש אפשרות להעביר את העץ תוכל לעשות זאת. כמו כן חשוב מאוד לדעת, שכדי שלא תזדקק למנות שוב שנות ערלה לעץ הזה, יש לעקור אותו עם גוש גדול בו לפי חוות דעת המומחה הוא יכול להתקיים עד שיקלט שוב באדמה, שכן אם יש הפסקה ביניקה הוא נחשב כנטיעה חדשה [תוכל לשאול את הגנן שלך אם גם במקרה כזה הוא סבור שהעץ ימות].

בהצלחה רבה ויישוב טוב!

מקורות:

ראה חזון איש ערלה סי' ב ס"ק י – יב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם זה נעשה באופן שודאי לא ינזק מותר, אם יש חשש נזק יש לעשות על ידי גוי, כדי שלא יצטרכו שוב למנות מנין ערלה, חייב להיות שעוקרים אותו עם גוש ענק שהוא יכול להמשיך לגדול בו לאורך זמן, במידה וזה לא נעשה יש למנות לו שוב שנות ערלה!