הגעלת כלי פלסטיק

בס"ד
א. מה הדין של בליעה בכלים ובקערות מפלסטיק חלק ללא חריצים?
ב. אם שמתי בשוגג, שניצל מוכן ומטוגן לחימום במיקרוגל בקופסא מפלסטיק שחיממתי בה לפני 10 שעות בורקס גבינה ?

תשובה:

שלום רב

השניצל מותר באכילה, כיון שכאמור עבר זמן רב מאז הבישול החלבי.

על הגעלת כלי פלסטיק נחלקו הדעות אם היא מועילה או שדינם ככלי חרס, המיקל יש לו על מי לסמוך בהחלט אך המחמיר בכלי שאינו יקר תבוא עליו הברכה.

מקורות:

בשו”ת אג”מ (יו”ד ח”ב סי’ צב) ושו”ת קנין תורה (ח”ב סי’ צ”ב) ושו”ת להורות נתן (ח”ו סי’ סט) החמירו בזה שלא מועיל לפלסטיק הגעלה שדינו ככלי חרס, לעומת זאת בשו”ת חלקת יעקב ח”ב סי’ קסג האריך באופן עשיית כלי פלסטיק ומסיק שאפשר להכשירן בהגעלה וכ”כ במנחת יצחק ח”ג סי’ סז ובציץ אליעזר ח”ד סי’ ו ובשו”ת שאלי ציון ח”ב סי’ כג שו”ת באר משה ח”ב סי’ נג, ושו”ת אור לציון ח”ג פ”י סי’ יג, וחזון עובדיה (פסח עמ’ קנא), הקילו בזה וע”ע ביסודי ישורון ח”ו עמ’ קע, ובספר סידור פסח כהלכתו (פ”ט הערה 49 בשם הגרי”ש אלישיב).