רווחי יום שבת בחנות בהסכם עם גוי – המשך

שלום רב לאוהבי תורתך
קבלתי בשמחה את התשובה בנוגע ליהודי שיש לו חנות שחייב לפותחה בשבת.
עפ"י הלכה חייב להיות הסכם עם הגוי שיקח כל רווחי יום השבת.
שאלתי היא : מה הגוי לוקח לעצמו ההכנסות של שבת שכוללות קרן ורווח או רק רווח על כל סחורה.
למשל אם ימכור צלחות בשלוש מאות שקל, האם הגוי יקבל שלוש מאות שקל או רק מאה שקל שהם הרווח במכירת הצלחות ?
רב תודות

תשובה:

שלום רב

ברור שהגוי יקבל רק את הרווח, אין סיבה לתת לו מתנות… יתר על כן, כפי שכבר כתבתי בתשובה הקודמת, לא צריך לתת לו את כל הרווח, שהרי הוא משתמש בחנות שלך ואמור לשלם על כך, ניתן לקצוב שחלק מרווחיו ילכו על שכירות החנות, ואז תוכל לקבוע גם שכירות גבוהה יחסית, גם על המוניטין והמיכשור, אלא שבאופן זה אין להשכיר לו את החנות רק לשבת ממש, אלא גם קצת מיום שישי ומוצאי שבת.

ושוב, חובה שיהיה מפורסם לכל שהחנות בבעלותו בשבת ואין לך חלק ברווח!!!

בהצלחה רבה