לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נסיעה עם גוי בשבת

פנה אלי אדם שעובד במשרד הביטחון ועכשיו יוצא לתפקיד רגיש במדינה בעייתית… לשנתיים ואסור לו ללכת ברגל רק ברכב. ושאלתו האם יכול שנהג גוי יקח אותו בשבת לבית הכנסת אחרת שנתיים לא יבקר ח"ו בבית הכנסת בשבת וחג. נ.ב. מדובר בתוך העיר שאין בעיה של תחום שבת אלא אמירה לנכרי בנסיעה שהיא דאורייתא האם יש פתרון שהוא יאמר ביום שישי לגוי והגוי יאמר לגוי אחר. האם יש איזה פתרון לעניין.

תשובה:

שלום רב

אני לא רואה כל פתרון לענין, כיון שמלבד האיסור של אמירה לגוי בשבת יש איסור הנאה ממעשה שבת של גוי הנעשה לצורך יהודי, משום כך אסרו ליהנות מחפץ שהביא הגוי מחוץ לתחום וכו', זאת מלבד בעיות נוספות של מראית העין וזילותא דשבת שלא התירו אותם אלא לצורך חולה. במקרה כזה הוא פטור מתפילה במנין, או שינסה בשבת להגיע לאיזור בית הכנסת ולא יזדקק לרכב.

בהצלחה רבה בתפקיד!