טלטול נשק בשבת/חג לצורך טבילה במעיינות בשומרון

חייל לא קרבי שהוציא נשק מביתו על מנת ללכת למעיינות באזור מגוריו (שומרון) האם מותר יהיה לו לקחת את הנשק בשבת/חג במיוחד למעיין? גם שהנשק לא עליו בשאר הזמן כשהוא בבית?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

כמובן שבמצב כזה זה פיקוח נפש וחייבים לשאת נשק. ראה כאן לגבי מוקצה בטילטול נשק.

אבל כמובן הייתי מחלק את השאלה בין יום טוב לשבת. ללכת למעיינות בשבת להכנזס לפיקוח נפש כדי להתיר טילטול בשבת!! הרי המקום הזה מן הסתם אינו בתוך העירוב. אז מדוע להכנס לשאלה של פיקוח נפש ולטלטל בשבת??? אבל ביום טוב שאין איסור הוצאה יתכן שזה מותר. בגלל שדעת הגרש"ז כפי שהובא בתשובה שאליה הפנתי, שנשק אינו מוקצה כלל משום שהוא מותר בנשיאה במצבים מסויימים, לכן יתכן שמותר ללכת למקום כזה ביו"ט ולטלטל את הנשק. אבל בשבת כאמור, אסור.