פלטה ליישור שיניים בשבת

שלום כבוד הרב,

ישלי גומייה כזאתי שאני צריך לחבר לגשר, וזה אמור לעשות לחץ על השיניים וליישר אותם כזה. עכשיו האורטודנט אמר לי לשים אותה כל זמן שאני יכול. בדרך כלל אני שם אותה בלילה
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, האם מותר לשים אותה בשבתות וערבי חג? זאת גומייה חיצונית שמחברים לגשר. וכי זה יענו עושה פעולה מסויימת

תודה וחג שמח!

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא שכל פעולה רפואית שלא ניתן לעשותה על ידי תרופה מותר לעשותה בשבת [למעט דבר הכרוך במאמץ], ממילא מותר ללבוש פלטה ליישור שיניים בשבת או לכרוך גומיה על קוביות כמו אלו שלך בשבת.